Witbuikegel kopen

Jouw eigen witbuikegel kopen is het leukste dat er is! Maar voordat je jouw witbuikegel koopt is het wel heel belangrijk dat je weet waar je aan begint.

  • Wat voor huisvesting heeft een witbuikegel nodig?
  • Hoe verzorg je een witbuikegel?
  • Heb je wel eens gehoord van een bio actieve inrichting?
  • Wat voor speelgoed kun je voor jouw witbuikegel kopen?
  • Past een witbuikegel bij je verwachtingen van een huisdier?
  • Wat zijn de kosten van een witbuikegel?

Witbuikegel zijn er in vele soorten en maten. Van spierwit tot heel donker, van groot tot klein. Maar nog belangrijker: ook het karakter van een witbuikegel kan erg verschillen, het is net wat je zoekt. Wil je veel interactie met jouw witbuikegel of vind je het simpelweg een prachtig dier om naar te kijken? Kijk dan goed naar het karakter.

Karakters Afrikaanse witbuikegel

De kroelkont – Je hebt rustige egels welke het heerlijk vinden om lekker bij je weg te kruipen, te kroelen en een dutje te doen nadat ze even rond gesnuffeld hebben. Hoe meer aandacht hoe beter, vreemde mensen? Geen probleem, juist extra veel aandacht voor je egeltje.

De avonturier – Maar je hebt ook drukke, ondernemende egels welke op onderzoek uitgaan en de bank op en neer racen! Geen tijd om te kroelen, onderzoeken, spelen, klimmen en racen, dat is veeeeeeeeel leuker! Maar als ze eenmaal uitgeraasd zin is er wel tijd voor een dutje hoor. Vreemde mensen worden vaak met grote nieuwsgierigheid onderzocht, maar ook hier is onderzoek belangrijker dan knuffels. Always on the go.

Het muurbloempje – Het muurbloempje vindt het stiekem heeerlijk om met je te kroelen, maar kijkt eerst wel even de kat uit de boom. Zeker met vreemde mensen, dat is eng hoor.. Een beetje verlegen dus, maar de wil is er wel! Het kan soms even duren voordat muurbloempjes ontdooit zijn, maar als ze zich eenmaal op hun gemak voelen zijn de kroeltjes en aandacht meer dan welkom.

De introvert – Sommige egels zijn liever meer op zichzelf, wat schuwer en houden niet zo van menselijk contact. Van vreemden moeten ze niks hebben, maar deze egels hechten zich vaak juist aan één baasje als het baasje hier veel aandacht en vooral geduld in steekt. Als het vertrouwen er eenmaal is, heb je een heerlijk maatje aan deze egel en hebben jullie echt een speciale band samen. En daarnaast kun je genieten van het schouwspel van een egel in zijn eigen verblijf.

Witbuikegel kopen

Als je jezelf helemaal hebt ingelezen ben je klaar om jouw eigen witbuikegel te kopen! Kijk snel welke witbuikegels er een huisje zoeken. Zijn er op dit moment geen egels op zoek? Niet getreurd, er staat altijd wel een nestje in de planning. Om jouw egel te kopen dien je jezelf wel even aan te melden voor de reserveringslijst; voor je het weet is de wachtlijst vol en moet je op een volgend nestje wachten om jouw egel te kopen.

Wens je op de reserveringslijst geplaatst te worden? Vul het Reserveringsformulier 2018 in en mail dit naar info@witbuikegelfokker.nl

Download button